6 Ocak 2016 Çarşamba

OTOKAR COBRA ll Nişancı sistemi

Gün içinde daha yeni fotoğrafla meraklı olan Kobra sürücü ve nişancı duyurulur.
Türkiye’nin en büyük özel sermayeli savunma sanayii şirketi Otokar, güvenlik kuvvetlerinin çeşitli hizmetlerinde kullanılmak üzere 47.5 milyon Euro tutarında COBRA II taktik tekerlekli zırhlı araç siparişi aldı. Araçların teslimatının 2017 yılı ilk yarısında tamamlanması planlanıyor.

Müthiş iddia! Lucescu imzayı attı

Ara transfer döneminde Trabzonspor'da hareketli dakikalar yaşanıyor. Ukrayna basını, Rumen teknik adam Lucescu ile ilgili o haberi şimdiden duyurdu.
Müthiş iddia! Lucescu imzayı attı
Ukrayna basını, Rumen teknik adamın Trabzonspor’la imzaladığını ve 10 Ocak'ta bunun açıklanacağını öne sürdü. Trabzonspor'un yeni sezonda birlikte çalışmak için girişimlerde bulunduğu Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun imzayı attığı öne sürüldü. Ukrayna basını, tecrübeli teknik adamın Karadeniz ekibiyle yaptığı anlaşmanın netleştiğini yazdı.Lucescu'nun bu konuda 10 Ocak Pazar günü bir açıklama yapacağı da iddia edildi. Trabzonspor cephesinden ise bu konuda net bir açıklama yok.
LUCESCU BİR ROL MODELİ

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Asım Örem, teknik direktör konusunda aceleci olmadıklarını belirterek, bu konuda şöyle konuştu:"Lucescu olacak diye de bir karar çıkmış değildir. Bura da önemli olan Lucescu konumunda rol model bir teknik adam Trabzonspor'un başına gelmeli.
3 yıllık anlaşma
Luce, Trabzonspor’un kendisine yaptığı 3 yıllık teklifi söyleyecek ve izin isteyecek. Daha önce pek çok kez Türkiye’den teklif almasına rağmen Ahmedov’dan izih çıkmadığı için olumsuz yanıt veren Rumen çalıştırıcı, bu defa ayrılmaya çok yakın.

Çünkü Ahmedov’un da futboldan çekilme durumu var. Ukrayna’nın en önemli işadamlarından biri olan Ahmedov, özel hayatına ve işlerine vakit ayıramadığı için kulübü bırakmayı düşünüyor. 10 Ocak’taki toplantıda bu kararını Luce’ye belirtecek olan Shakhtar’ın sahibi eğer ayrılırsa, 70 yaşındaki teknik adama da izin verecek.

Usta’ya kendisi söyledi

Lucescu, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile yaptığı son görüşmede “10 Ocak’ta size kesin haber vereceğim. Ahmedov izin verirse teklifinizi olumlu yönde değerlendireceğim” dedi. Artık gözler bu tarihe çevrilirken, bir aksilik olmazsa, taraflar 3 yıllık anlaşma imzalayacak.

Oğlunu şart göstermedi

Lucescu-Trabzonspor flörtünde en çok tartışılan konulardan biri de Rumen çalıştırıcının oğlu Razvan’dı. Başarılı teknik adamın Trabzon’da aslında sportif direktör olmak istediği, oğlunun teknik direktör yapılması durumunda geleceği iddia edilmişti.

Başkan Muharrem Usta böyle bir durumun olmadığını açıkladı. Başkan, “Lucescu bize böyle bir şart belirtmedi. Zaten istese şu anda Shakhtar’da oğlunu çok rahat hoca yapabilir. Kendisi de sportif direktör olur. Lucescu sadece oğlunun futbol bilgisine güvendiği için ekibinde olmasını istiyor. Bu konuda bir problem yok” dedi.

5 Ocak 2016 Salı

Galatasaray Donk'u Resmen Açıkladı

Galatasaray, Ryan Donk’u transfer ettiğini resmen açıkladı.
Galatasaray Donk'u resmen açıkladı
Galatasaray ilk transferini gerçekleştirdi. Kasımpaşa’nın Hollandalı oyuncusu Ryan Donk, 2.5 milyon bonservis bedeli ile transfer edildi.

İşte Galatasaray’dan yapılan açıklama;

Galatasaray Sportif AŞ, profesyonel futbolcu Ryan Henk Donk ve kulübü Kasımpaşa ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu. Galatasaray Sportif AŞ'nin, KAP'a gönderdiği açıklama:

Profesyonel futbolcu Ryan Henk Donk ve kulübü Kasımpaşa Sportif A.Ş. ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, oyuncunun eski kulübüne net 2.500.000 EURO tutarında bonservis ücreti ödenecektir.

Oyuncunun kendisiyle 2017-2018 sezonu sonuna kadar aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır:

2015-2016 sezonu  için net 750.000 EURO sabit transfer ücreti ve 15.000 EURO maç başı ücreti (Maç başı ücretleri ilk 11’de oynayacağı 12. resmi maç sonrası ödenmeye başlanacaktır);

2016-2017 sezonu için net 1.500.000 EURO sabit transfer ücreti ve 15.000 EURO maç başı ücreti (Maç başı ücretleri ilk 11’de oynayacağı 25. resmi maç sonrası ödenmeye başlanacaktır);

2017-2018 sezonu için net 1.500.000 EURO sabit transfer ücreti ve 15.000 EURO maç başı ücreti (Maç başı ücretleri ilk 11’de oynayacağı 25. resmi maç sonrası ödenmeye başlanacaktır.)

DBP Diyarbakır İl Başkanlığı'na BASKIN

Diyarbakır'da Pkk'nın uzantısı DBP Diyarbakır İl Başkanlığı'na Özel Harekat Polislerimiz tarafından baskın düzenlendi. Binada şuan arama yapılıyor.

Galatasaray yönetimi iki yıldız için İngiltere'de nabız yokluyor...

1- JOEL CAMPBELL
TRANSFERDE yapacağı hamlelerle birlikte ikinci yarıda ayağa kalkmayı hedefleyen G.Saray’da yönetici Fatih İşbecer rotayı İngiltere’ye çevirdi. Forvete mutlaka takviye yapmak isteyen, Damiano ve Immobile ile de temaslarda bulunan sarı-kırmızılılar havuzu genişletmek için Ada’daArsenal’in Kosta Rikalı oyuncusu Joel Campbell için girişimde bulundu...

YÜKLÜ bir bedel ödememek için her yolu deneyen G.Saray yönetimi, 2 sezondur her transfer döneminde kulübün kapısından dönen 23 yaşındaki hücumcunun sezon sonu kontratının bitmesi nedeniyle buna uygun bir teklif yapacak. Yapılan ilk temasların ardından oyuncunun menajerinden olumlu yanıt alan sarı-kırmızılılar bu kez de Arsenal ile masaya oturmaya hazırlanırken önceki gün Londra’ya giden yönetici Fatih İşbecer İngiliz ekibi ile maddi konuları masaya yatıracak.

ARSENE Wenger’in daha önceki transfer dönemlerinin aksine bu kez oyuncuya yeşil ışık yakması beklenirken Arsenal’in isteyeceği bonservise göre sarı-kırmızılıların forvet transferi yeniden şekillenecek.

2- ALEX SONG 

G.SARAY yönetiminin bir başka hamlesi ise Alex Song için olacak... BonservisiBarcelona’da olan ve bu sezon West Ham United’da kiralık olarak forma giyen 28 yaşındaki Kamerunlu oyuncunun menajeri ile de görüşüleceği öğrenildi. Orta sahada savunmaya yönelik olarak oynayan ve aynı zamanda stoper bölgesinde de görev yapabilen Song için Mustafa Denizli’den de onay çıkarken oyuncunun menajeri ile yapılacak görüşmeden çıkacak sonuca göre bu kez rota Song’un bonservisini elinde bulunduran Barcelona’ya çevrilecek ve teklif yapılacak.

UFO'ya yıldırım düşme anı

'nın başkenti 'da Marie Mela adındaki öğrencinin yeni yılda çektiği inanılmaz video internette viral oldu.
Yayınlamasının ardından video, internette hızla yayıldı. Videoda Marie Mela, arkadaşlarıyla birlikte yeni yıla girmeye hazırlanıyordu. Havai fişek gösterileri sırasında gümüşi beyaz bir nesneye çarptığı görüldü.
Mari'nin, " mu yoksa garip bir hava olayı mı emin değilim. Bunun ne olduğu konusunda bilgisi olan var mı? Yeni yılda bunu gören başkası da oldu mu?" sözleriyle paylaştığı görüntü sosyal medyada rekor kırdı.

Arnavutluk Televizyonunda Haber Sunan Seksi Spiker


4 Ocak 2016 Pazartesi

Kaymakamın evine roketli saldırı

Nusaybin Kaymakamı Murat Sarı'nın evine roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, saldırı sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

4 Ocak 2016 21:13
 
 

Nusaybin Kaymakamı’nın evine roketli saldırı
ı Murat Sarı'nın evine roketli düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, saldırı sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Kardan adam şakası Türk kızına yapılırsa


Asgari Geçim İndirimi Zamlandı

Asgari ücretin bin 300 liraya yükselmesinin ardından, asgari geçim indiriminden alınan ücret de yükseldi. Tüm çalışanların maaşı 33 lira 32 kuruş artacak.
Asgari ücretin bin 300 liraya yükselmesinin ardından, asgari geçim indiriminden (AGİ) alınan ücret de yükseldi. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren tüm çalışanların maaşı 33 lira 32 kuruş artacak. Çocuk sayısına göre de bu rakam yükselecek.
KİM NE KADAR ALACAK?

Asgari ücretteki yükseliş tüm çalışanların aldığı AGİ'ye de yansıdı. AGİ, 1 Ocak tarihinden itibaren en az 33 lira 32 kuruş yükseldi. Medeni duruma ve çocuk sayısına göre de bu rakam değişiyor. Zamlı AGİ ücretleri şöyle.

Bekar: 123 lira 53 kuruş.

Evli, eşi çalışmayan, çocuksuz: 148 lira 23 kuruş.

Evli, eşi çalışmayan, 1 çocuklu: 166 lira 76 kuruş.

Evli, eşi çalışmayan, 2 çocuklu: 185 lira 29 kuruş.

Evli, eşi çalışmayan, 3 çocuklu: 209 lira 99 kuruş.

Evli, eşi çalışan, çocuksuz: 123 lira 53 kuruş.

Evli, eşi çalışan, 1 çocuklu: 142 lira 5 kuruş.

Evli, eşi çalışan, 2 çocuklu: 160 lira 58 kuruş.

Evli, eşi çalışan, 3 çocuklu: 185 lira 29 kuruş.

Pfdk'dan Bursa, Trabzon ve Beşiktaş'a Para Cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Başkan Avukat Hüseyin Karaahmetoğlu başkanlığında yaptığı toplantıda 14 dosyayı karara bağladı.

Pfdk'dan Bursa, Trabzon ve Beşiktaş'a Para Cezası


Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Başkan Avukat Hüseyin Karaahmetoğlu başkanlığında yaptığı toplantıda 14 dosyayı karara bağladı.

PFDK'nın 04.01.2016 tarih ve 45 sayılı toplantısında görüştüğü dosyalar ve almış olduğu kararlar şöyle:

1- Bursaspor Kulübünün, 27.12.2015 tarihinde oynanan Bursaspor - Mersin İdmanyurdu Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, yeşil zeminin statüye aykırı sulanmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 15.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

2- Beşiktaş A.Ş.'nin, 27.12.2015 tarihinde oynanan Beşiktaş A.Ş. - Torku Konyaspor Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 50.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Doğu, Batı, Kuzey, Güney tribünlerine giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

3- Trabzonspor A.Ş.'nin, 26.12.2015 tarihinde oynanan Kasımpaşa A.Ş. - Trabzonspor A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 45.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir müsabakaya girişleri engellenmesine,

4- Eskişehirspor Kulübü sporcusu Emre Güral'ın, 28.12.2015 tarihinde oynanan Eskişehirspor - Gençlerbirliği Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 3 resmi müsabakadan men ve 13.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

5- Medıcana Sivasspor Kulübünün, ; 28.12.2015 tarihinde oynanan Fenerbahçe A.Ş. - Medicana Sivasspor Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 10.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

6- Samsunspor Kulübünün, 25.12.2015 tarihinde oynanan Samsunspor - Kayseri Erciyesspor PTT 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 20.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan maraton tribünlerine giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Aynı müsabakada Samsunspor Kulübünün, teknik sorumlusunun basın toplantısına katılımının sağlanmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 7.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Cezaların birleştirilmesi suretiyle Samsunspor Kulübünün toplam 27.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

7- Vartaş Elazığspor Kulübünün, 27.12.2015 tarihinde oynanan Vartaş Elazığspor - Adanaspor A.Ş. PTT 1.Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 7.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Vartaş Elazığspor Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 10.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan maraton tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Cezaların birleştirilmesi suretiyle Vartaş Elazığspor Kulübü'nün toplam 17.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Vartaş Elazığspor Kulübü sporcusu Wellington Brito Da Silva'nın, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 3 resmi müsabakadan men ve 6.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

8- Adanaspor A.Ş.'nin, 27.12.2015 tarihinde oynanan Vartaş Elazığspor - Adanaspor A.Ş. PTT 1.Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 5.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

9- Kardemir Karabükspor Kulübünün, 27.12.2015 tarihinde oynanan Kardemir Karabükspor - Göztepe A.Ş. PTT 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 10.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan kapalı tribünlerine giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

10- Göztepe A.Ş.'nin, 27.12.2015 tarihinde oynanan Kardemir Karabükspor - Göztepe A.Ş. PTT 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 7.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Göztepe A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 5.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir müsabakaya girişleri engellenmesine,

Cezaların birleştirilmesi suretiyle Göztepe A.Ş.'nin, toplam 12.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

11- Gaziantep B. Ş. Bld. Spor Kulübü kaleci antrenörü Bülent Bölükbaşı'nın, 26.12.2015 tarihinde oynanan Gaziantep B. Ş. Bld. Spor - Denizlispor PTT 1. Lig müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 6.500 TL para cezası ile cezalandırılmasına,

12- Alima Yeni Malatyaspor Kulübü sporcusu Alex Dos Santoz Gonçalves'in, 26.12.2015 tarihinde oynanan Boluspor - Alima Yeni Malatyaspor PTT 1. Lig müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 2 resmi müsabakadan men ve 4.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

13- Medipol Başakşehir Futbol Kulübü sporcusu Enes Subaşı'nın, 26.12.2015 tarihinde oynanan Çaykur Rizespor A.Ş. - Medipol Başakşehir FK U21 Ligi müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle takdiren 2 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına,

14- Galatasaray A.Ş. sporcusu Yavuzhan Keleşoğlu'nun, 27.12.2015 tarihinde oynanan Kayserispor - Galatasaray A.Ş. U21 Ligi müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir.

Ünlü teknik adamın Sözleşmesi Tek Taraflı Olarak Feshedildi


Gençlerbirliği Kulübü, teknik direktör Yılmaz Vural'ın sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti.
Eskişehirspor karşılaşması sonrası Yılmaz Vural'ın takımdan gönderilecek oyuncular ve transfer listesi ile ilgili aralarında çıkan problem nedeniyle önce İlhan Cavcav, teknik adam Yılmaz Vural ile yollarını ayırmıştı.
Bu gelişmelerin ardından Cavcav, Vural ile aralarındaki sözleşmeyi karşılıklı anlaşarak sonlandırmak istedi. Yılmaz Vural, anlaşmaya yaklaşmayınca, Gençlerbirliği avukatı ve yöneticisi Sinan Gürsoy yaptığı açıklamada, "Yılmaz hocam ile henüz bir uzlaşma yolu olmadı. Biz, tek taraflı olarak sözleşmesini feshettik. Bundan sonraki süreçte de anlaşma olmadığı taktirde, Yılmaz hocam hukuk yolunu da seçebilir anlaşma yolunu da seçebilir" dedi
Yaşanan hoca krizini İlhan Cavcav, İbrahim Üzülmez ile geçen hafta çözmüştü. Ancak Üzülmez ile cuma günü yapılan görüşmede anlaşma sağlanmış ve ön protokol imzaları atılmıştı. Elazığspor ile yollarını ayıran genç teknik adamın kulübü ile olan sözleşmesi hafta sonu Türkiye Futbol Federasyonu kapalı olduğu için karşılıklı fesih yapılamamıştı. Elazığspor ile karşılıklı anlaşarak ayrılan İbrahim Üzülmez'in Gençlerbirliği ile ilerleyen günlerde resmi imzayı atacağı öğrenildi. Üzülmez 3 gündür Gençlerbirliği'nin Antalya kampında takımla beraber çalışmalarını sürdürüyor.

Terörle Mücadelede Bir İlk! Silahsız Güçler de Mücadele Edecek

''Terörle mücadelenin, teröristle mücadeleden farklı olduğu'' gerçeğinden yola çıkan Bakanlık yeni proje hazırlığında. Türkiye'nin ilk terörle mücadele master planı için talimat verildi.

Milliyet gazetesi yazarı Tolga Şardan bugünkü yazısında, hükümetin terörle mücadele kapsamında Türkiye'de bir ilk olacak 'master plan' hazırlığında olduğunu söyledi. Hazırlanan plan, 'artık sadece teröristle değil, terörizmle nasıl mücadele edilmesinin gerekliğini' ortaya koyacak.
İşte Şardan'ın o yazısı;
BAKAN TALİMATI VERDİ
Bakan Ala'nın talimatıyla Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, ' 'Türkiye'nin ilk terörle mücadele master planı''nın çalışmasına başladı.
Müsteşar Muhammed Dervişoğlu'nun başkanlığında oluşturulan çalışma ekibi, devletin, silahlı güçlerinin yanısıra sivil güçlerin de terörle mücadeleye nasıl katılacağını planlayacak. Planın yürürlüğe girmesiyle tüm kamu kurumları terörle mücadeleye destek verecek.
PKK'NIN HİÇBİR TAKTİĞİ HÜKÜMETE SÖKMEDİ
Hükümetin, geçen temmuzdan itibaren terörle mücadele konseptini değiştirmesi sonrasında PKK, Doğu ve Güneydoğu'daki il ve ilçelerde eylemlerini yoğunlaştırdı.
Önce elinde yeterli eğitimli kadroların bulunmaması nedeniyle taktik değişikliğe giden PKK, yollara patlayıcı yerleştirip güvenlik güçlerini hareketsiz hale getirmeye çalıştı.
Ancak, devletin bu eylemlere karşı geri adım atmaması üzerine, örgüt; bu kez de il ve ilçe merkezlerinde YDG-H unsurlarını kullanarak ''halk ayaklanması''nı uygulamak istedi. Devlet, PKK'nın bu atağına da karşılık verdi.
DAĞ VE ŞEHİR KADROLARI ARASINDA İLETİŞİM KESİLDİ
Güvenlik güçleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun valilere gönderdiği genelgenin ardından örgütün kontrolündeki il ve ilçelerde operasyonları yoğunlaştırdı.
Arka arkaya yürütülen ve halen devam eden operasyonlarda, örgütün dağ kadroları ile şehir kadrolarının irtibatı büyük oranda kesildi.
Bu süreçte, Türkiye'nin terörle mücadele tarihinde pek görülmeyen bir durum oluştu.
Operasyonlar çerçevesinde il ve ilçelerde yürürlüğe konulan sokağa çıkma yasağı ve örgütün baskısından bunalan yerel halk, yaşam alanlarını terk etmeye başladı.
Ellerinde valizler, bohçalar, poşetlerle çoluk çocuk başka yerlere göç eden kitlelerin görüntüleri ortaya çıktı.
Keza, devlet çatışmaların sürdüğü bölgelerdeki öğretmenlerini güvenli alanlara çekerek eğitime geçici olarak ara verdi. Sağlık hizmetleri kademeli olarak yürütülmeye başlandı.
DEVLET, YENİ DURUMU GÖRDÜ
Özetlemek gerekirse, gelinen süreçte hem devlet, hem de örgüt açısından şimdiye kadar görülmemiş fiili bir durum oluştu.
PKK, bu kadar güçlü bir devlet otoritesi ve kararlığını karşısında bulmayı beklemezken; devlet ise, terörle mücadelenin artık ''teröristle mücadeleden farklı'' konseptle yürütülmesi gerektiğini gördü.
Halen il ve ilçelerde yer yer çatışmalar devam ederken, İçişleri Bakanlığı, ''terörle mücadelenin, teröristle mücadeleden farklı olduğu'' gerçeğinden hareketle önemli bir proje için geçtiğimiz günlerde çalışma başlattı.
TERÖRLE MÜCADELEDE İLK 'MASTER' PLAN
İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın talimatı sonrasında bakanlık bünyesindeki Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, ' 'Türkiye'nin ilk terörle mücadele master planı''nın hazırlığına başladı.
Müsteşar Muhammed Dervişoğlu'nun başkanlığında oluşturulan çalışma ekibi, ilk master planı çerçevesinde ''artık sadece teröristle değil, terörizmle nasıl mücadele edilmesinin gerekliğini'' ortaya koyacak.
Plan kapsamında, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, devletin, silahlı güçlerinin yanısıra silahsız güçlerinin de terörle mücadeleye nasıl katılacağını / katkı vereceğinin programını hazırlayacak.
TÜM KURUMLAR DESTEK VERECEK
Hazırlanacak master planının yürürlüğe girmesiyle birlikte devlet çatısı altında yeralan tüm devlet kurumları terörle mücadeleye destek verecek. Kurumlar, nerelerde neler yapılması gerektiğini, teori ve pratiği birleştirip planın parçası haline getirecek.
Kamu güvenliği ve düzeni başta olmak üzere, iş, eğitim, sağlık, imar, şehir yapılanmaları, aile ve sosyal politikalar, gençlik ve spor, devletin tüm yatırımları, sosyal yardım projeleri, terörle mücadele master planı çerçevesinde oluşturulacak ve uygulamaya konulacak. Kurumlar, plan ve programlarını kendileri uygulamalarının yerine master planı çerçevesinde hareket edecek.
Her kentin ve yerleşim biriminin kendisine göre bir profili oluşturulacak, ihtiyaçları bu profile göre belirlenecek ve tamamlanacak.
TERÖRİZMLE TOPYEKUN MÜCADELE
Böylece, Türkiye'nin; 1984'te PKK'nın Eruh ve Şemdinli baskınlarıyla başlayan terörle mücadele tarihinde, siyasiler, akademisyenler ve uzmanlarca hemen her ortamda sıkça telaffuz edilen ''Terörle mücadele teröristle mücadele etmek değildir. Terörle mücadele ayrı, teröristle mücadele etmek ayrı. Devlet topyekûn mücadele etmeli'' tanımlaması hayat bulacak.
Devlet, artık ''topyekûn'' biçimde terörle mücadele edecek.
Yılın son günü, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında oldukça kalabalık katılımcıyla gerçekleştirilen güvenlik zirvesini yeni master planı çalışması içinde değerlendirmek mümkün.
Tabii, farklı bir gözle bakıldığında; bu master planının hazırlanıp uygulamaya konulmasını Yeni Çözüm Süreci olarak tanımlamak yanlış olmasa gerek.
Buzdolabına konulduğu açıklanan Çözüm Süreci'nin istenilen sonucu vermemesindeki eksikliklerin tespit edilip, bu eksikliklerin bu kez Terörle Mücadele Master Planı'nda tamamlanması, Türkiye'nin terör sorununun üstesinden gelmesine katkı sağlayacaktır.

3 Ocak 2016 Pazar

Fenerbahçe Inter'e 7 Milyon Euro Önerdi

Fenerbahçe, sezon başında isteyip alamadığı Kolombiyalı orta saha oyuncusu Fredy Guarin için Inter'e 7 milyon Euro teklif etti.



Fenerbahçe, Guarin için Inter'e 7 Milyon Euro Önerdi Fenerbahçe'nin yaz transfer döneminde yakından ilgilendiği Fredy Guarin yeniden gündeme geldi. İtalyan medyası, sarı lacivertlilerin Kolombiyalı orta saha oyuncusu için Inter Kulübü'ne 7 milyon Euro teklif ettiğini yazdı.

YEDEK FUTBOLCU KONUMUNA DÜŞTÜ

Teknik direktörlüğe Roberto Mancini'nin gelmesinin ardından yedek futbolcu konumuna düşen Guarin bu sezon 13 maçta forma şansı bulabildi. Inter yönetiminin de yıllık 3.2 milyon Euro'ya ulaşan maliyeti nedeniyle tecrübeli oyuncuyu elden çıkarmak istediği belirtildi.

PEREIRA, JOSEF'E ALTERNATİF OLARAK İSTEDİ

Fredy Guarin'i yeniden Fenerbahçe'nin gündemine getiren isim ise teknik direktör Vitor Pereira. Brezilya Ligi biter bitmez Türkiye'ye gelen ve 1.5 sezondur aralıksız forma giyen Josef de Souza'nın ikinci yarıda formdan düşme ihtimalini göz önüne alan Pereira, Kolombiyalı yıldızın transfer edilmesini istedi.

KİRALAMA YÖNETİME DE GÜNDEMDE

İtalyan basını, 2017 Haziran ayına dek sözleşmesi bulunan Fredy Guarin'in satın alma opsiyonlu olarak Fenerbahçe'ye kiralanma ihtimalinin bulunduğunu da yazdı.

Zehra Çilingiroğlu'na Duble Jest

18. yaşına girecek olan Zehra'ya annesi Hülya Avşar Range Rover Evoque model cip aldı. Babası da kusursuz bir şoför olması için ileri sürüş teknikleri kursuna yazdırdı.

18. yaşına basmaya hazırlanan Zehra Çilingiroğlu'na iki sürpriz birden!
ANNEDEN BÜYÜK JEST
Hülya Avşar'ın, Kaya Çilingiroğlu ile olan evliliğinden dünyaya gelen kızı Zehra'ya doğum günü hediyesi hazır. Avşar, kızına doğum günü öncesi Range Rover Evoque model cip aldı.
BABASI DA KURSA YAZDIRDI
Baba Kaya Çilingiroğlu ise kızının kusursuz bir şoför olması için onu ileri sürüş teknikleri kursuna yazdırdı.
Yeni yaşında son model arabasına kavuşacak olan Zehra, şimdiden özel ders alıyor.

Antalyaspor, Chelsea'nin eski yıldızı ile Anlaştı

Samuel Eto'o'yu transfer ederek büyük bir sükse yaratan Antalyaspor, şimdi de Chelsea'nin eski yıldızı Michael Essien ile anlaşmaya vardı.

Antalyaspor, Michael Essien'le Anlaştı


Sezon başında Kamerunlu golcü Samuel Eto'o transferiyle gündemi bir hayli meşgul eden Antalyaspor, devre arasının da gözde takımlarından biri olacak gibi gözüküyor. Afrika ve Yunan basınında yer alan haberlere göre, Akdeniz ekibi Ganalı yıldız Michael Essien'in transferi için girişimlerini sürdürüyor.
"ETO'O ARACI OLDU, ANLAŞMA SAĞLANDI"
Panathinaikos'ta forma giyen Essien ile Samuel Eto'o'nun da aracılığıyla anlaşmaya vardığı kaydedilen Antalyaspor'un, Yunan kulübü ile anlaşma zemini aradığı belirtildi.
KİRALIK FORMÜLÜ
Sezon başında geçirdiği sakatlıktan dolayı Yunanistan'da sadece son 4 maçta sahada yer alabilen 33 yaşındaki oyuncunun, kiralık olarak Antalyaspor'a gelebileceği ifade edildi.
DÜNYA DEVLERİNDE OYNADI
Kariyeri boyunca yaklaşık 50 milyon euro bonservis ödenen yıldız orta saha, Lyon, Chelsea, Real Madrid ve Milan gibi dev kulüplerde forma giydi.

DEV Satış Anlaşması İptal Oldu

Tesco Kipa'nın bazı mağazalarının devri için Beğendik'le yaptığı pazarlıkta anlaşılamayınca imza atılamadan görüşmelerin iptal edildiği duyuruldu.

Tesco Kipa ile Beğendik'in Satış Anlaşması İptal Oldu


Tesco Kipa ile Beğendik arasında bazı mağzaların devri için yapılan görüşmeler son buldu. İki tarafın anlaşamadığı açıklandı.
KİPA DUYURDU
Kipa yaptığı duyuruda, Kipa CEO'su Bill O'Neill, "Bu tür görüşmelerin anlaşma sağlanamadan sona ermesi olasılığı her zaman vardır" dedi.
BÜYÜK HEDEFLERİ VAR
O'Neill, önümüzdeki dönemde şirketin stratejik planları çerçevesinde Türkiye'deki kârlılıklarını ve rekabet güçlerini artırmaya odaklanacaklarını söyledi.

ANTALYASPOR MORAİS İLE ANLAŞTI !

Antalyaspor, Jose Mourinho'nun yardımcısı Portekizli Jose Manuel Ferreira de Morais'le prensipte anlaştı.

Antalyaspor, Chelsea'nin dünyaca ünlü eski teknik direktörü Jose Mourinho'nun yardımcısı Portekizli Jose Manuel Ferreira de Morais'le prensipte anlaştı.
Uzun yıllar Mourinho'nun yardımcılığını üstlenen 50 yaşındaki Portekizli teknik adam, pazartesi günü akşam saatlerinde Antalya'ya gelerek, Kulüp Başkanı Gültekin Gencer'le görüşecek. Morais'in görüşmenin olumlu sonuçlanması halinde de ertesi gün kendisini kırmızı beyazlı renklere 1.5 yıllığına bağlayacak sözleşmeyi imzalayabileceği bildirildi. Morais'in sözleşmeyi imzalaması halinde takım kaptanı Eto'o ile de yolları Antalya'da yeniden birleşecek.
Antalyaspor Asbaşkanı Hasan Ali Ceylan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Prensipte her konuda anlaşma sağlanan Morais, İngiltere'den Türkiye'ye gelecek. Sonra da sözleşmenin detayları görüşülecek. İngiltere'den de kendisine bazı kulüplerden teklif olmasına rağmen, Antalyaspor'un teklifini prensipte kabul etti. Kendisiyle yapacağımız son görüşmede tüm detaylarda anlaşma sağlarsak salı günü imza töreni gerçekleştiriyoruz."

CHELSEA, ALEX TELLES'İ İSTİYOR !

Galatasaray'dan sezon başında Inter takımına kiralanan Alex Telles'e, İngiltere Premier Lig'de kötü günler geçiren Chelsea talip oldu.

Galatasaray’ın sezon başında Inter’e kiraladığı Alex Telles’in değeri artıyor. Brezilyalı sol bek ile İngiltere Premier Ligi Chelsea’nin ilgilendiği iddia edildi.

İngiliz Daily Express’in haberine göre Chelsea, genç yıldız için ocak ayında bir transfer hamlesine hazırlanıyor. Alex Telles için Inter’in sezon sonuna kadar 8.5 milyon Euro’luk satın alma opsiyonu bulunuyor.

GALATASARAY’A DÖNMEYİ DÜŞÜNMÜYOR

Alex Telles geçtiğimiz günlerde Inter televizyonuna yaptığı açıklamada İtalya’da mutlu olduğunu ve burada kalmak istediğini söyledi.

Telles, “Inter birçok kupalar kazanmış bir kulüp. Tarih yazan ve bir çok harika oyuncuyu bünyesinde barındıran bir kulüp. Mancini ve Felipe Melo’yu zaten tanıyordum. Inter’de mutluyum. Milano şehri çok güzel ve burada uzun yıllar kalmak istiyorum. nter’de çok iyi bir başlangıç yaptık. Brezilya’ya benzer bir ülke burası, mutluyum ve adapte oluyorum. Türkiye farklı. Benim için Serie A bir hayalin gerçekleşmesi” şeklinde konuştu.

Samsun'da Eğitime Kar Engeli

Samsun'un Alaçam, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, 19 Mayıs, Salıpazarı, Terme, Tekkeköy, Yakakent ilçelerinde okullarda eğitime bir gün ara verildi.



Samsun'un Alaçam, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, 19 Mayıs, Salıpazarı, Terme, Tekkeköy, Yakakent ilçelerinde okullarda eğitime bir gün ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitime 8 ilçede yarın ara verildiği belirtildi.
Öğrenci ve öğretmenlerin ulaşımda sıkıntı yaşamaması için bir gün okulların tatil edildiği belirtilen açıklamada, Alaçam, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, 19 Mayıs, Salıpazarı, Terme, Tekkeköy, Yakakent ilçelerinde okullarda eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Edirne'de Eğitime Kar Engeli

Edirne il merkezi ile ilçelerde, taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi.



Edirne il merkezi ile ilçelerde, taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede kar yağışının dün geceden bu yana etkisini sürdürdüğünü söyledi.
Meteorolojik tahminlere göre, yağışın yarına kadar artarak devam edeceğinin öğrenildiğini belirten Özcan, "Meteorolojik uyarılar da dikkate alınarak Edirne Valiliği kararıyla, kar ve buzlanma nedeniyle kent merkezi ile ilçelerinde taşımalı sistemde eğitime bir gün ara verildi" diye konuştu.
Meteorolojik uyarı
Trakya'da bugün sabah saatlerinden itibaren hafif şekilde başlayan kar yağışının, akşam saatlerinden itibaren etkisinini arttırması ve yağışın pazartesi sabahına kadar devam etmesi bekleniyor.

Bugüne dikkat

Acil koduyla hava durumu alarmı!
Meteorolojiden son açıklama: Tüm yurt pazardan itibaren...
"Pazar; Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Eskişehir, Isparta, Burdur ve Hakkari çevreleri ile Antalya’nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege’de yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Trakya kesiminde yoğun kar, Ege kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış şeklinde görüleceği tahmin ediliyor,
Pazartesi; Ülkemiz genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bekleniyor,
Salı; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yağışların; genellikle yağmur, Ege ve Akdeniz kıyılarında sağanak yağış, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar, Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bekleniyor"

2 Ocak 2016 Cumartesi

KÖPRÜ VE OTOYOL ZAMMI BELLİ OLDU !

En son 2012 yılında zamlanan “köprü ve otoyol” fiyatlarına 3 Ocak’tan itibaren geçerli olacak şekilde yüzde 16 zam yapıldı.
2012’den beri Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde, araç boyutuna göre, 4.25 lira ile 32.25 lira arasında geçiş ücreti tarifesi uygulanıyordu. Otoyol gişelerinde ise 1. sınıf araçlar için geçiş ücreti 2.25 lira ile 15 lira arasında değişiyordu.

Karayolları Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz 3 yıl boyunca düşük enflasyon nedeniyle köprü ve otoyol ücretlerine zam yapmamayı tercih etmişti.;

Hürriyet’in edindiği bilgiye göre, maliyetlerin artması, enflasyonda ve döviz kurlarındaki son gelişmeler, köprü ve otoyol ücretlerinin yeniden güncellenmesini zorunlu hale getirdi. Son yapılan toplantıda bürokratlar yüzde 25 zam yapılmasını talep ettiler, ancak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bu oranı yüksek buldu.

Yapılan hesaplamaların ardından zam oranı yüzde 16 olarak belirlendi. 2 Ocak Cumartesi gününü 3 Ocak Pazar’a bağlayan gece saat 00:00’dan itibaren gişelerden geçiş yapan herkes zamlı tarife ile işlem gördü.
Mevcut köprü geçiş ücretleri:
Otomobil, motosiklet, kamyon, kamyonet ve minübüs 4.25 TL
Küçük otobüs, büyük otobüs, kamyon 5.50 TL
Otobüs ve treyler 10.25 TL
HGS geçişlerinde üzde 20 indirim uygulanıyor.

4 inçlik iPhone 7c'nin satış tarihi belli oldu

Uzun zamandır çıkması beklenen 4 inçlik iPhone 7c seri üretime geçiyor. Telefonun nisan ayında satışa sunulması bekleniyor.

 
iphone
4 inç ekrana sahip iPhone 7c son dönemlerde daha sık dillendirilmeye başlandı. China Telecom tarafından düzenlenen etkinlikte nisan ayında satışa sunulacağı bildirilen 4 inçlik iPhone, gelen son haberlere göre seri üretime geçiyor.

3 RENK EŞLİĞİNDE TANITILACAK

Rapora göre Apple halihazırda zaten telefon için küçük ölçekli bir üretim gerçekleştiriyor; ancak seri üretime ocak ayında geçilecek. Ek olarak iPhone 7c, iPhone 5s’e benzeyecek ve telefon üç renk eşliğinde tanıtılacak.

400$-500$ arasında fiyatlandırılan iPhone 7c’nin özelliklerine gelince; telefonda 4 inç büyüklüğünde 1136x640 piksel çözünürlüklü ekran, Apple A9 işlemci, 2GB RAM, 8MP arka kamera, iOS 9 işletim sistemi ve 1.642 mAh kapasiteli pil yer alacak.

Trabzonsporlu Yattara'dan Beşiktaşlılara harika çalımlar

TV8 ekranlarında yayınlanan '4 Büyükler Salon Turnunvası', dün akşam oynanan maçlarla başladı. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın karşılaşması sonrası, Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanan mücadelede Yattara'nın şık hareketleri maça damga vurdu.
Mücadele 6-6 berabere bitti.
tıkla

Beşiktaş Nuri Şahin’i transfer etti

Beşiktaş Erkek Voleybol Takımı, kadrosunu tecrübeli libero Nuri Şahin ile güçlendirdi.
Beşiktaş Erkek Voleybol Takımı, kadrosunu tecrübeli libero Nuri Şahin ile güçlendirdi.
Nuri Şahin Kimdir?
01.01.1980 doğumlu libero pozisyonunda oynayan Nuri Şahin, voleybol kariyeri boyunca; Eczacıbaşı, Galatasaray, Emlak Bankası, Arçelik, Fenerbahçe, Arkas ve Halkbank takımlarında forma giydi. Son olarak Bornova Anadolu Lisesi forması giyen 197 cm boyundaki başarılı libero Nuri Şahin, 2015-16 sezonunun devre arasında Beşiktaş’a transfer oldu.
BJK_DETAY

SURVİVOR NE ZAMAN BAŞLIYOR ? İLK FRAGMAN YAYINLANDI

TV8 ekranlarında yeni sezona damga vurmaya hazırlanan Survivor 2016 yarışmasının fragmanı yayınlandı. Survivor 2016'nın ne zaman başlayacağının açıklandığı fragmanda yarışmacılara yer verilmiyor. İşte Survivor 2016 yarışmasının ilk fragmanı...

7 ŞUBATTAAAAAA



SURVIVOR ÜNLÜLER TAKIMINDA KİMLER VAR ?
Yapımcı ve sunucu Acun Ilıcalı'nın programı Survivor'un 2016 sezonunda yarışacak isimler yavaş yavaş belli olmaya başladı. Trabzonsporlu eski futbolcu Yattara'yı kadroya alan Acun Ilıcalı, Serhat Akın ile bir araya geldi.
Serhat Akın instagram hesabından Acun Ilıcalı ile olan bir fotoğrafını paylaşarak, "Tv8'de bombalar patlayacak çok yakında. 2000 yılından beri tanıdığım Acun ağabeyimle bir araya geldik. Bende yeri ayrıdır" yazdı. Serhat Akın'ın bu paylaşımı "Survivor'a mı katılıyor?" sorularını akıllara getirdi.
Sunuculuğunu ve yapımcılığını Acun Ilıcalı'nın üstlendiği Survivor 2016'nın kadrosunda üçüncü isim belli oldu.
Acun Ilıcalı, Yılmaz Morgül ve Yattara'dan sonra şimdi de Yunus Günçe'yi açıkladı.
Ilıcalı, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Survivor 2016 kadrosunun yeni ismi Yunus Günçe. Kendisine başarılar dileriz." ifadelerini kullandı.
Acun Ilıcalı’nın yapımcılığını üstlendiği ve kendi kanalı olan Tv8’de yayınlanan reyting canavarı yarışma programı Survivor 2016’da ünlüler kadrosu netleşmeye başladı.
Acun Ilıcalı,eski Trabzonsporlu futbolcu İbrahim Yattara'nın Survivor 2016 kadrosuna katıldığını açıkladı. Acun Ilıcalı yaptığı açıklamada, "İbrahim Yattara Survivor 2016 kadrosuna katıldı, kendisine başarılar diliyoruz." dedi.

KESİN OLMAYAN İSİMLER
Acun Ilıcalı isimleri Netleşen Yılmaz Morgül ve Yattara'nın ardından birçok sürpriz isimle de görüşüyor.
“Son Osmanlı Yandım Ali” filmiyle adını duyuran Ukrayna’nın 2005 güzellik kraliçesi Anna Babkova, ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu’na benzerliğiyle dikkatleri çeken İsmail Filiz, sunucu ve oyuncu Dilara Gönder, Bu Tarz Benim yarışmacısı Ayşegül Melis Doğan, Anadolu Efes’in ponpon kızlarından Tuğba İldiz, Kaçak Gelinler dizisinin başrol oyuncularından Selin Şekerci, şarkıcı Özgün, şarkıcı Gökhan Tepe, oyuncu Kerem Bürsin.

 

PERİSCOPE'TA CANLI YAYINDA TECAVÜZ

Son zamanların popüler uygulaması Periscope'ta rezaletlerin ardı arkası kesilmiyor..
 
Son günlerin popüler canlı yayın uygulaması Periscope'ta gelinen nokta içler acısı. Canlı yayın imkanı kötü amaçla kullanılır oldu. Dans şovlar, canlı canlı yapılan fuhuş pazarlıkları..
Yaklaşık 2 ay önce, baygın bir kadına kelimenin tam anlamıyla “tecavüz” edilmesi yayınlandı. Yeni bir rezalete de 11 Aralık gecesi yaşandı. Eş değiştirme partisi canlı paylaşıldı. Dakikalar boyunca binlerce kişi tarafından izlendi. Hatta izleyen çiftlerden biri de davet edildi.
Siber güvenlik uzmanları, suç unsuru olduğu görüşünde. Ancak şu an için yasal bir yaptırım yok. Yani yeni rezaletlere imza atılması kaçınılmaz.

Fenerbahçe'nin UEFA'ya Yaptığı Finansal Savunma Olumlu Sonuç Verdi

UEFA,Finansal Fair-Play çerçevesinde gelirlerine el koyduğu Fenerbahçe için denetimli serbestlik ilkesini uyguladı ve cezaya yer görmedi.

59 dakika önce
Fenerbahçe'nin UEFA'ya Yaptığı Finansal Savunma Olumlu Sonuç Verdi, System.String[]



Fenerbahçe'ye UEFA'dan müjdeli haber geldi. UEFA,Finansal Fair-Play çerçevesinde gelirlerine el koyduğu sarı lacivertliler için denetimli serbestlik ilkesini uyguladı ve cezaya yer görmedi.

ŞİKE SÜRECİ FENER'İ KURTARDI

LigTv'nin haberine göre; Avrupa Kupaları'nın dışında kaldığı için uzun süre sonra ilk kez denetim geçiren Fenerbahçe'nin Cenevre'deki, "3 temmuz sürecinde haksız yere Avrupa Kupaları'na katılamadığımız için finansal olarak çok etkilendik" savunması kabul gördü.

MALİ DURUMU DÜZELTİN

UEFA herhangi bir ekstra yaptırım uygulamama kararı alırken,ceza vermeye de gerek görmedi ve denetimli serbestlik kararı verdi. UEFA'nın sarı-lacivertli ekibe "İki yıl içerisinde mali durumunu düzelt" uyarısında bulunduğu ve Avrupa gelirlerine koyduğu tedbiri kaldırdığı öğrenildi.

FENERBAHÇE TEMKİNLİ

UEFA'nın verdiği karar sonrası derin bir nefes alan sarı lacivertliler, transfer konusunda yine de temkinli davranıyor. Kadrosunda tek eksik olarak alternatif forvet oyuncusu eksikliği öngörülen sarı lacivertliler Van Persie ve Fernandao'ya alternatif bir oyuncu baktığı ancak mali dengelerin bu transferde çok önemli olduğu ifade edildi.

TRANSFER DÜŞÜNÜLMÜYOR

Bonservis ve yüksek maliyetli transfere sıcak bakmayan Fenerbahçe Yönetimi'nin bir fırsat transferi olursa kadrolarını zenginleştirebilecekleri aksi durumda kriterleri dışında takviye düşünmedikleri gelen haberler arasında.